Hund, Cor

Cor Hund (naamvariant: Cornelis Hund) werd op 1 december 1915 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 13 januari 2008.

Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Amsterdamse Grafische School en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam. Hund was onder andere leerling bij Jan Bronner, Jan Ligter, Gerard Westermann en Hendrik Jan Wolter.

Als kunstenaar was hij voornamelijk werkzaam in Amsterdam.

Op latere leeftijd werd hij zowel leraar op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag als hoogleraar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Onder zijn leerlingen telde hij onder andere Joost Barbiers, Willy Blees, August Charles Boucher, Paul van Crimpen, Emmy Eerdmans, Atze Haijtsma, Friso Henstra, Hennie Hoogeboom, Joop van Huisstede, Felix van Kalmthout, Jesualda Kwanten, Sonja Meijer (1929-1994), Monica van Panthaleon van Eck, Johan Emanuel van Praag, Herman Reijers, Joyce van Rijn, Eddy Roos, Aart Schonk, Hein Vree en Jan Wolkers.

Naast docent was hij ook beeldhouwer, schilder, tekenaar en aquarellist en legde zich specifiek toe op portretten, stillevens, figuurvoorstellingen, landschappen, straatscènes en christelijk religieuze voorstellingen. Hij  gebruikte als beeldhouwer veel brons, graniet, kalksteen.

Cor Hund wordt tot de Bronnerschool gerekend.

Prijzen als de Prix de Rome (’47 eerste prijs beeldhouwkunst), de Cohen-Gosschalk-prijs en de Koninklijke subsidie voor vrije schilderkunst vielen hem ten deel.

Hund was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers NKVB, de Hollandse Aquarellisten Kring en de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende Kunstenaars in Amsterdam.

Vermeld in Arnhem, Scheen, Jacobs, Den Hartog Jager / Tuijn.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.