Josselin de Jong, Pieter

Pieter de Josselin de Jong werd op 2 augustus 1861 geboren in Sint-Oedenrode en is op 2 juni 1906 in Amsterdam overleden.

Josselin de Jong volgde opleidingen aan de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten in Den Bosch, aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Daarnaast was hij leerling bij Alexandre Cabanel en Piet Slager Sr.

Josselin werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Bosch, Sint-Oederode, Spankeren, Wassenaar en Den Haag) als in België (Antwerpen), Frankrijk (Parijs en Italië (Rome).

Pieter was naast aquarellist, etser, graficus, schilder ook tekenaar, illustrator en beeldhouwer die zowel genre-, dier- en figuurvoorstellingen, interieurs, fabrieksarbeiders, landschappen (als genre), bloembollenvelden, portretten, stillevens, geschiedenis (als genre) als stadsgezichten maakte.

Josselin ontving van Koning Willem III de Gouden Medaille en ontving onderscheidingen op diverse wereldtentoonstellingen (o.a. Amsterdam, Parijs en St. Louis.

Pieter was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van Pulchri Studio in Den Haag, van de Haagsche Kunstkring, de Hollandsche Teekenmaatschappij in Den Haag en de Nieuwe of Littéraire Sociëteit ‘De Witte’.

Vermeld in Bénédite / Marius, Marius, De Loos-Haaxman, Veth, Knoef, Scheen, Braches, Witt Checklist, Leeman / Pennock, Heij, Andela, Jonkman / Geudeker.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.