Enig resultaat

Filter»

Kuyten, Harrie

Harrie Kuyten (naamvarianten: Harrie Kuijten, Henricus Johannes Kuijten, Harry Kuiten, Henricus Johannes Kuyten signeerde als Harrie Kuyten) werd op 19 december 1883 in Utrecht geboren en overleed op 29 januari 1952 in Schoorl.

Harry volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werd later de leraar van Willem Aten, Gerrit Jan de Geus, Henk van den Itsert, Jan H. Lambeck en Dirk Trap. Daarnaast gaf hij vele goede raadgevingen aan Cor van Loenen.

Harrie Kuyten had een onrustig leven en werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Utrecht, Amsterdam, Zandvoort en Groet / Schoorl), België (Antwerpen en Laken / Brussel), Frankrijk (Parijs), Engeland (Londen), Schotland, Oostenrijk (Wenen) en Zweden

Harrie was naast aquarellist ook leraar, graficus, schilder, tekenaar, lithograaf en vervaardiger van houtsneden. Hij werkte veel met zowel water- als olieverf.

Hij pakte als kunstenaar vele onderwerpen op zoals (bloem)stillevens, bomen, dier- en figuurvoorstellingen, haven-, stads- en strandgezichten, interieurs, koeien en poezen, (winter)landschappen, marines, naakten en zelfportretten.

Kuyten wordt tot de Bergense School gerekend en was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van de Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken, van de Hollandse Kunstenaarskring in Amsterdam, van Kunstenaars Centrum Bergen, van de Nederlandse Kunstkring in Den Haag, van de Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam en van de Hollandse Aquarellisten Kring.

Vermeld in Scheen, Witt Checklist, Jacobs.