Maks, Cornelis Johannes

Cornelis Johannes (Kees) Maks werd op 22 augustus 1876 in Amsterdam geboren en stierf daar ook op 28 oktober 1967 (hij signeerde vaak met C.J. Maks met de ‘C’ en de ‘J’ samengebald als ligatuur).

Maks volgde opleidingen aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam en de Accademia di Belle Arti di Roma in Rome. Ook kreeg hij les van August Allebé, George Hendrik Breitner, Antonio Mancini en Egbert Schaap.

Kees werkte zowel in Amsterdam als in Parijs, Madrid en Rome.

Hij was naast schilder ook beeldhouwer, graficus, aquarellist en tekenaar.

Van Maks zijn naast figuurvoorstellingen, landschappen, naaktfiguren, paarden, portretten ook stadsgezichten, (bloem)stillevens, publieksvoorstellingen, circussen, clowns en interieurs bekend.

Hij werd met meerdere prijzen gelauwerd [gouden medaille van koningin Wilhelmina (Arti) in 1928, gouden medaille op de Wereldtentoonstelling te Parijs in 1937, zilveren medaille vierjaarlijkse tentoonstelling Amsterdam 1916, gouden medaille Kunstkring ‘s-Hertogenbosch 1928, gouden medaille Arti H.K.H. prinses Wilhelmina 1937].

Maks was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van het Koninklijk Genootschap van Nederlandse Aquarellisten, van de Kunstenaarsvereniging ‘De Onafhankelijken’, van het Nederlands Kunstenaars Genootschap, Van de Hollandsche Kunstenaarskring, van Het Signaal, van Pulchri Studio in Den Haag en van de Cercle d’art Les Indépendants.

Vermeld in: Scheen, Witt Checklist, Jacobs.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.