Toont alle 4 resultaten

Filter»

Mauve, Thijs

Thijs Mauve (naamvariant: Theo Mijdrecht) werd op 26 november 1915 in Scheveningen geboren en overleed op 10 november in Milton Coombe (Devonshire, Engeland). Thijs is een kleinzoon van Anton Mauve.

Thijs volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (vrije afdeling). Was tevens leerling bij Theo Goedvriend, Arend Hendriks en Henk Meijer en werd daarnaast stevig beïnvloed door Dirk van Gelder. Gaf zelf weer les aan Kees Andréa

Hij was als kunstenaar zowel binnen als buiten de landsgrenzen zeer actief [Nederland (Scheveningen, Lunteren), Australië (Alice Springs), Italië (Florence), Nieuw-Zeeland (studiereis), Zwitserland (Ascona), Luxemburg (Studiereis), Engeland (Milton Coombe) en de V.S. (Texas / studiereis)].

Hij was een veelzijdig kunstenaar [grafisch ontwerper, graficus, houtgraveur, illustrator, linosnijder, (pen)-tekenaar, (wand)-schilder] en veel onderwerpen [abstracte, industriële-, berg-, winter- en duinlandschappen, diervoorstellingen, fantasiefiguren, sprookjes en zelfportretten] vinden we terug in zijn kunstwerken. Hij werkte met zowel met aquarelverf, gouache, inkt, olieverf als andere penseel (technieken).

Producten waar zijn naam aan is verbonden zijn: (boek)-illustratie, ex-libris, houtsneden.

Thijs won diverse prijzen ( Diplome d’Hônneur in Florence en Nancy alsmede de Ex-libris Award).

Thijs Mauve was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van Pulchri Studio in Den Haag, van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten ‘De Grafische’ en van de Werkgemeenschap Arnhemse Kunstenaars (W.A.K.).

Vermeld in Scheen, Jacobs, Urlings / Nagel / Verbrugge.