Enig resultaat

Filter»

Rädecker, Johannes Anton

John Rädecker (naamvarianten: Johannes Anton Rädecker, John Raedecker; monogrammen: JR, J.R., AJR ineengevlochten) werd op 5 september 1885 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 12 januari 1956. Hij was de vader van Han Rädecker (1921) en Jan Willem Rädecker (1924), de broer van A. (Anton) Rädecker en W.A. Willem Rädecker en was gehuwd met Annie de Roos.

John Rädecker volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam, aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Tevens was hij leerling bij Bart van Hove. Later werd hij zelf weer leraar van Greet van Amstel, Han Rädecker, H.J.B. Schippers en George van der Wagt.

Rädecker was een veelzijdig kunstenaar ( beeldhouwer, bouwbeeldhouwer, graficus, illustrator, lithograaf, pastellist, schilder, aquarellist, tekenaar, vervaardiger van gouaches) en werkte als kunstenaar afwisselend in Amsterdam, Schoorl, Bergen (Nh.), Blaricum en Parijs.

Hij had een brede belangstelling qua onderwerpen [(bloem)stillevens, dier- (genre), figuur- en christelijk religieuze voorstellingen, interieurs, naaktfiguren, (zelf)portretten, en koppen].

Rädecker was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers NKVB, van de Hollandse Aquarellisten Kring en van De Groep in Haarlem.

Vermeld in Klomp, Scheen, Witt Checklist , Jacobs, Koopmans / Heij, Eliëns / Groot / Leidelmeijer, Spijk, Balk.