Toont alle 2 resultaten

Filter»

Regteren Altena, M.E. van

Marie van Regteren Altena (naamvarianten: Maria van Altena, Marie van Regteren Altena, Marie Engelina van Regteren Altena; monogrammeert als MEVRA en ME v RA) werd op 28 december 1868 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 6 juli 1958. Zij was de zuster van Marinus van Regteren Altena en van J.H. van Regteren Altena.

Zijn volgde bij Derkinderen aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam een opleiding. Daarnaast is zij leerling geweest bij August Allebé, Nicolas Bastert, Gerard Overman, Geo Poggenbeek, Maurits van der Valk en Jan Veth. Later was ze zelf weer de lerares van Marie Cremers, Lily Eversdijk Smulders en Cornelis Veth.

Marie werkt niet alleen in Amsterdam maar ook in Apeldoorn, Hoog Soeren, Praag, Rome en in Zuid-Frankrijk.

Als aquarelliste, schilderes en tekenares zijn van haar zowel (bloem)-stillevens, boeren, figuurvoorstellingen, genrestukken, landschappen en stadsgezichten bekend.

Zij wordt gerekend tot de stroming van de Amsterdamse Joffers en was lid van St. Lucas en Arti et Amicitiae, beide in Amsterdam en van Pulchri in Den Haag.

Vermeld in Derkinderen, Nederland’s Patriciaat, Van Calker, Van Gelder, Scheen, Venema, Witt Checklist, Saur, Hostyn / Rappard, Hollema / Kouwenhoven, Glorie, Spliethoff e.a..