Roelofs, Albert

Albert Roelofs (naamvariant: Otto Willem Albertus Roelofs; signeerde als Albert Roelofs) werd op 5 september 1877 in Schaarbeek geboren en overleed op 31 december 1920 in Den Haag. Hij was gehuwd met Tjieke Bleckmann en was de broer van Willem Roelofs jr. de zoon van Willem Roelofs sr en de vader van E.T. (Giele) Roelofs.

Roelofs volgde opleidingen aan de Akademie van beeldende kunsten in Den Haag, aan de Tekenakademie in Brussel en aan de Académie Julian in Parijs. Ook was hij leerling van Victor Gilsoul, Frits Jansen, Jean Paul Laurens, Willem Roelofs sr. en Joseph Stallaert. Later was hij zelf weer de leraar van Johanna Petronella Adriani, Mies Callenfels-Carsten, Adriana Sophia Fontein, Alida Margaret Ada van der Goot, Henriëtte Hubregtse-Lanzing, Elise Kann, Abraham Lopes Suasso, Céline Lopes Suasso, Charlotte van Pallandt, Ru Paré, Ida Estella Mathilde van Raalte-Simons, Ida van Raalte, Jozef van Raay, Cato Repelaer van Driel, Lize Rose, Jacqueline Verspyck-van der Elst, Cornelis Vreedenburgh (ook veel raadgevingen), Jeanne Wasch, Wilhelmina (koningin der Nederlanden).

Albert werkte als kunstschilder onder andere (aanvankelijk) in Schaarbeek en daarna afwisselend in Den Haag en Parijs.

Hij was een veelzijdig kunstenaar. Als aquarellist, etser, graficus, lithograaf, schilder en tekenaar, werkend met aquarel- en olieverf en op zink zijn van hem zowel dieren, figuur- en genrevoorstellingen, interieurs, landschappen, portretten als stillevens bekend.

Als kunstenaar werd hij meermalen onderscheiden.

Albert was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van Arti et Amicitiae  in Amsterdam, van Cercle artistique de Schaerbeek en van de Hollandsche Teekenmaatschappij in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Eemans, De Leeuw / Sillevis / Dumas, Rijnders / Burkom / Heij, Jacobs, Spliethoff e.a., Van Heteren / Te Rijdt, Jonkman / Geudeker.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.