Toont alle 2 resultaten

Filter»

Roelofs (Jr.), Willem Elisa

Willem Roelofs Jr. (naamvariant: Willem Elisa Roelofs; signeerde als W.E. Roelofs jr. of Willem E. Roelofs jr.; monogrammeerde als: WER.jr) werd op 24 april 1874 in Schaarbeek (België) geboren en overleed op 2 juni 1940 in Den Haag. Hij was de zoon van de zeer bekende Belgische schilder Willem Roelofs en broer van O.W.A(lbert). Roelofs.

Willem jr. volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast volgde hij lessen bij Frits Jansen en bij zijn eigen vader Willem Roelofs. Zelf werd hij later onder andere de leraar van Anna Bentinck, George Birnie, Lize Duyvis, Catharina Maria Hendrika Eigeman, Greet Feuerstein, Henriëtte Adriana Anette van der Goes, Jan Jacob Lodewijk ten Kate, Wally Kraemer, Catharina Elisabeth Mirandolle, Frosine Montijn-Ziedses des Plantes en Dorine van Oijen.

Aanvankelijk was hij actief  als kunstenaar in Brussel maar de meeste tijd bracht hij door in Nederland (Den Haag, Scheveningen, Voorburg).

Willem was zowel een getalenteerd aquarellist en etser als lithograaf, schilder tekenaar en vervaardiger van houtsneden.

Hij concentreerde zich vooral op (bloem)-stillevens, genre-, dier- en figuurvoorstellingen, landschappen en stadsgezichten.

Roelofs jr. was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam en van Pulchri Studio en de Hollandse Teekenmaatschappij beide laatsten in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Eemans, Hostyn / Rappard, Van der Smit-Meijer / Will, Van Kalmthout 1998, Jacobs, Den Hartog / Gerards, Jonkman / Geudeker.