Schrofer, Willem

Willem Schrofer (naamvariant: Wilhelmus Schrofer; signeerde als Schrofer + datumduiding) werd op 6 maart 1898 in Den Haag geboren en overleed op 22 september 1968 in Leiden.

Schrofer volgde kunstzinnige opleidingen aan het Haags Tekeninstituut Bik en Vaandrager en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was onder andere leerling bij Willem Hendrik Bik en Henk Meijer (1884-1970). Op latere leeftijd gaf hij zelf als leraar aan der Haagse Kunstacademie onder ander les aan Wim van Aken, Tom van As, Herman Berserik, Hessel de Boer, Adri Boon, Annie Borst Pauwels, Rinus van den Bosch, Agnes Elisabeth Brandes, Jenny Dalenoord, Jolanda Dony, Randi Doorman, Pieter Fraterman, Adrian de Gijzel, Hens de Jong, Wim Koster (1933-1992), George Lampe, Dirk Landsman, David Meibergen, Mans Meijer, Fernando de Nadal, Hans Niemeijer, Kees Paauw, Johannes Herbert Plokker, Ton van Riel, Thomas Staverman, Lucia Steinbach, Ardy Strüwer, Peter Struycken, Jean Paul Vroom, Toon Wegner, Co Westerik en Jan H. van Willigen.

Willem was als kunstenaar vooral actief in Scheveningen / Den Haag, Nijmegen, Texel, Amsterdam, Berlijn, Parijs, Voorschoten en daarnaast maakte hij studiereizen naar zowel Frankrijk als Italië.

Schrofer was een veelzijdig kunstenaar (aquarellist, beeldhouwer, etser, kunstnijveraar, monumentaal kunstenaar, schilder en tekenaar).

Van zijn hand zijn zowel de figuur- en vogelvoorstellingen als naaktfiguren, abstracties en portretten zeer bekend geworden.

Schrofer was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van de Haagse Kunstkring, van Vrije Beelden en van de Vereniging  van Beoefenaars van de Monumentale Kunsten. Hij was tevens één van de oprichters van het Haagse Verve.

Vermeld in Scheen, Sar, Jacobs.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.