Smissaert, Frans

Frans Smissaert [naamvariant: Frans Alexander Ewout Lodewijk Smissaert (jonkheer)] werd op 28 augustus 1862 geboren in Den Haag en overleed op 16 december 1944 in Laren Nh..

Frans volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (pas op 38-jarige leeftijd en op aanraden van Willem Roelofs). Hij was verder leerling van onder andere Fridolin Becker, Eugène Burnand (in Parijs), Frits Jansen, Willem Roelofs en Adrianus Jacobus Terwen.

Smissaerts werkt op meerdere plaatsen in binnen- en buitenland [in Frankrijk vooral in Parijs en in Nederland onder andere in Den Haag, Giethoorn en Noorden (gemeente Nieuwkoop) samen met Willem Roelofs, Utrecht, Voorburg, Laren Nh. en in België in Brussel].

Hij was naast aquarellist ook etser, schilder en tekenaar van (maanlicht)-, bos en winterlandschappen, stadsgezichten, figuurvoorstellingen en portretten.

Frans was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van de Vereeniging Sint Lucas eveneens in Amsterdam, van Pulchri Studio in Den Haag, van de Haagsche Kunstkring, van de Nieuwe of Littéraire Sociëteit ‘De Witte’ en van de Vereeniging van Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricumzoek.

Vermeld in Thieme / Becker, Waller, Scheen, De Leeuw / Sillevis / Dumas, Rijnders / Burkom / Heij, De Bodt, Van Kalmthout, Stolwijk, Denninger-Schreuder, Jonkman / Geudeker.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.