Struycken, Peter

Peter Struycken (naamvarianten: Peter Struijcken, P. Struycken) werd op 5 januari 1939 in Den Haag geboren.

Struycken volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Instituut voor Sonologie van de Universiteit Utrecht. Zelf werd hij later leraar aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, aan de Technische Universiteit Eindhoven, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan het Dutch Art Institute in Enschede. Hij was onder andere leerling bij Willem Schrofer en zelf weer leraar van Fons Bloemen, Paul Damsté, Koos Flinterman, Sandra Maarhuis, Anika Molhoek, Harry van Rossum en Eugène Terwindt.

Hij werkte als beeldhouwer, (glas)-schilder, computer- en monumentaal kunstenaar, tekenaar, docent en keramist in Den Haag, Arnhem en Gorinchem.

Van hem naast het tapijt- en postzegelontwerpen (gestippelde Beatrixzegels) vooral landschappen en abstract werk bekend.

Hij werd gelouterd met de Esso Award, de Sikkens Prize (samen met J. Slothouber en W. Graatsma), de Jacob Maris prijs, de A. Schwartzeprijs voor schilderkunst in 1966, (+ jeugdprijs in 1967), de Jacob Hartog Prize, benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau, de J. C. van Lanschot Prize for Sculpture, door de Foundation for Lifetime Achievement Awards for Visual Arts, Design and Architecture (BKBV), ontving de Medal of honor for Art and Science en de Dr. A.H. Heineken Prize for Art2012.

Hij was lid van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Witt Checklist, Jacobs, Blotkamp / Jobse / Schenk.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.