Swagemakers, Theo

Theo Swagemakers (naamvarianten: Theo Zwagemakers, Cornelis Theodorus Fredericus Maria Swagemakers) werd op 25 december 1898 in Tilburg en geboren en overleed op 27 mei 1994 in Laren Nh..

Theo volgde kunstzinnige opleidingen aan de Académie des Beaux Arts in Brussel en aan de Académie Colarossi in Parijs. Hij  volgde onder andere lessen bij Jan van Delft, Constant Montald en Isidoor Opsomer.

De kunstenaar Swagemakers was actief als schilder, tekenaar, aquarellist en vervaardiger van gouaches in onder andere België (o.a. Brussel), Frankrijk (o.a. Parijs, Grenoble), Amsterdam, Laren Nh., Colombo (Sri Lanka / Ceylon), Duitsland, Zwitserland, Joegoslavië, Groot-Brittannië en Italië.

Zijn favoriete onderwerpen betroffen (bloem)stillevens, figuurvoorstellingen, landschappen, naaktfiguren, portretten en stadsgezichten.

Tijdens zijn leven werd hem de Thérèse van Duyl-Schwartzeprijs en een medaille door het Haags gemeentemuseum toegekend (voor zijn reisschetsen).

Theo was lid van Arti et Amicitiae en de Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam, van het Nederlands Kunstenaars Genootschap, van de Hollandse Aquarellistenkring en van de kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken.

Vermeld in Scheen, Redeker, Jacobs.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.