Verster, Floris

Floris Verster (naamvarianten: Floris Verster van Wulvenhorst, Floris Hendrik Verster van Wulvendonk) werd op 9 juni 1861 in Leiden geboren en overleed op 21 januari 1927 eveneens in Leiden. Hij was getrouwd met Jenny Kamerlingh Onnes, de zus van Menzo en Harm Kamerlingh Onnes.

Floris volgde kunstzinnige opleidingen aan de École des Beaux-Arts in Sint-Joost-ten-Node), op de Teken- en Schilderacademie ‘Ars Aemulae Naturae’ (perpectieftekenen) in Leiden en aan de Akademie Van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij volgde onder andere lessen bij George Hendrik Breitner en Gerard Bos. Zelf gaf hij weer les aan Anthony Coert, Harm Kamerlingh Onnes, Alex Rosemeier, Chris le Roy (1884-1969), Bram Segaar, Henri Taverne, Paulus Jacob Teske, Hans Timmermans (1900-1943) en Eduard Verboog.

Als aquarellist, etser, lithograaf, schilder en tekenaar concentreerde zijn kunstwerken zich rond (bloem)stillevens, genre-, dier- en figuurvoorstellingen, kerkinterieurs, (polder- en rivier)landschappen, stadsgezichten en (zelf)portretten.

Hij was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van de Hollandse Teekenmaatschappij in Den Haag, van de Nederlandse etsclub en van het Leids Schilder- en Tekengenootschap Ars Aemula Naturae.

Vermeld in Veth, Bénédite /Marius, Marius, Hammacher, Knoef, Brom, Scheen, Witt Checklist, Canning, Van Kalmthout, Jacobs, Balk, Jonkman / Geudeker.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.