Toont alle 2 resultaten

Filter»

Verstijnen, Henri

Henri Verstijnen [naamvarianten: Henri Verstynen, Henri Cornelis Gerard Marie Verstijnen, Henri Cornelis Gerard Marie Verstynen; monogrammeerde als HV (aaneen, ineen, in vierkant kader geplaatst)] werd op 9 juli 1882 in Sukabumi geboren en overleed op 11 januari 1940 in Scheveningen.

Verstijnen volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en was onder andere leerling bij Sieger Baukema, Paul Bodifée, Jacob Hendrik Geerlings en Charles Roskam.

Henri was als kunstenaar onder andere actief in Arnhem, Maastricht, Den Haag, Amsterdam (Artis: illustreerde ‘Een dag in Artis of Een dag met een staartje zooals vader zei’, geschreven door Anna Van Gogh-Kaulbach in 1927), Scheveningen, in de historische omgeving van Bohemen en Teplice (Tsjechië).

Als graficus / grafisch ontwerper, illustrator, reclameontwerper, politiek tekenaar, schilder en beeldhouwer concentreerde hij zich op diervoorstellingen (vooral vogels) en karikaturen (o.a. voor de Groene Amsterdammer). Hij was daarnaast ontwerpen van porselein en glas.

Bekend van hem is ook een dierenkalender uit begin jaren dertig van de vorige eeuw (uitgever: Felix P. Abrahamson).

Verstijnen was lid van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Jacobs, Weltens.