Kunstenaar:Wenning, Ype

Boerderij op terp

Artikelnummer: p29 344.006

Enig craquelé ging helaas niet aan deze olieverf van Ype Wenning voorbij. Toch valt zeer goed te zien door welke bril Wenning de armoede van het schralegrond-boeren waarnam en wist vast te leggen op doek. Een tijdsdocument van zijn hand en vermoedelijk geschilderd in de periode dat hij in het Wiedengebied actief was en toen ook uitstapjes zal hebben gemaakt naar de aangrenzende schrale Drentse zandgronden.

Afmetingen 42 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Wenning, Ype

Ype Wenning (naamvarianten: Ype Heerke Wenning, IJpe Heerke Wenning) werd op 26 september 1879 in Leeuwarden geboren en overleed op 11 september 1959 in Wassenaar. Hij monogrammeerde ook wel met HH (aaneengeschreven). Ype zat aanvankelijk op de Ambachtschool maar volgde later een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast werd hij 'bijgeschoold' door onder andere Jan Bubberman, Frits Jansen, Laurens Werner Raimond Sommer en J. Hartemink. Wenning werkte zowel ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wenning, Ype.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij op terp'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.