Colijn in de caricatuur

Artikelnummer: CO 963.028

Colijn was niet alleen een groot staatsman maar was evenmin wars van enige zelfspot / -kritiek. Tekenend voor hem is dat hij zelf het voorwoord aanleverde voor deze unieke publicatie welke in beeldtaal feitelijk een (zeer) kritische mini geschiedschrijving van de persoon Colijn bevat. 17 Beeldend kunstenaars vierden zich in deze publicatie als het ware bot op de persoon Colijn.
Deze publicatie is dus meer dan de staatsman Colijn als zodanig; het schetst een amper compleet beeld van de generatie karikaturisten uit de eerste helft van de zeer bewogen 20ste eeuw. Met als meest in de herinnering gebleven karikaturisten die allen een eigen plek in de verzameling van CAPUT OVIS hebben gekregen (Willem van Konijnenburg, Pieter van der Hem, Leo Raemaekers en Louis de Leeuw).
Om deze reden hebben we voor de overzichtelijkheid dit boekwerk driemaal geregistreerd. Niet alleen onder de naam Louis Raemaekers maar ook onder die van Pieter van der Hem (CO 125.012) en Louis de Leeuw (CO 1007.001).

Meer informatie:
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, , ,

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Raemaekers, Dr Louis

Louis Raemaekers (naamvarianten: Louis Ramaekers, dr Louis Raemaekers; monogrammeerde als LR) werd op 6 april 1869 in Roermond geboren en overleed op 25 juli 1956 in Scheveningen. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en aan de Tekenacademie in Brussel. Hij was onder andere leerling bij Ernest Blanc-Garin, Johan Roeland de Kruyff en Theo Molkenboer. Later (als leraar kunstnijverheid en tekenleraar aan de Ambachtsschool in Tilburg...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Raemaekers, Dr Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Colijn in de caricatuur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.