Kunstenaar:Toorop, Jan

De kinkhoorn, verzen van AJM van Moorsel

Artikelnummer: CO 310.003
Onderwerpen: ,

Een dichtbundel van de Limburgse dichter van Ad van Moorsel, geïllustreerd door Jan Toorop. Hoe deze twee kunstenaars elkaar hebben gevonden is niet bekend. Vermoedelijk speelde de uitgever – die bekend stond en staat als meer dan een uitgever alleen – hierbij een belangrijke rol, in ieder geval in de 20ste eeuw de periode tussen de beide wereldoorlogen.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, m.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De kinkhoorn, verzen van AJM van Moorsel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.