Het groene mannetje

Artikelnummer: CO 012.305

Dit werk van Herman van der Avoort uit ongeveer 1980 is mogelijk zijn allereerste moderne portret! Sindsdien heeft hij er nog vele tientallen doen volgen in allerlei kleurschakeringen en met legio hoofddeksels of andere versierselen. Wat hier – in dit vroege werk – al opviel is zijn bijzondere gevoel voor de balans tussen vorm en kleur. De basis van al zijn later portretwerk valt altijd terug te voeren tot de oervorm en vlakverdeling zoals hij met dit werk – kennelijk voor zichzelf bedacht – voor eeuwig vastlegde.

Afmetingen 59.5 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het groene mannetje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.