Schaapherder bijna weer thuis

Artikelnummer: CO 1069.001

Lang hebben we getwijfeld of deze litho van de hand van Frans Lebret of van die van François Pieter ter Meulen is. Om twee hoofdredenen hebben we deze litho ‘toegeschreven’ aan Ter Meulen en wel vanwege de manier (van slordiger dan Lebret) uitwerken / detailleren en ons daarnaast geen werken van Lebret bekend zijn die niet op de één of andere manier zijn gesigneerd. Los van deze overwegingen stellen we vast dat de kunstenaar op treffende wijze het leven van een schaapherder in beeld heeft weten te brengen.

Afmetingen 33.7 × 25 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

Meulen, François Pieter ter

François Pieter ter Meulen (naamvariant: Pieter ter Meulen) werd op 9 maart 1843 in Bodegraven geboren en overleed op 10 juni 1927 in Den Haag. Ter Meulen studeerde aanvankelijk letteren maar werd door Anton Mauve op het kunstspoor gezet. Naar aanleiding van dit contact begon hij over kunst in 1874 in De Gids te publiceren. Daarnaast ontwikkelde hij zich tot een vaardig schilder, aquarellist en tekenaar. Pieter ging hiervoor wel in de leer bij Anton Mauve en bij Julius Jacobus en ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meulen, François Pieter ter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schaapherder bijna weer thuis'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.