Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

2 Naaktoefeningen in potlood

 9.600,00

Artikelnummer: CO 096.001
Onderwerp:

Een waarlijk uniek cultuur- en tijdsdocument van museale betekenis van de later zo beroemd geworden kunstenaar en medeoprichter van de Bergense School, Leo Gestel.

Deze naaktfiguuroefeningen op waarachtig reuzenformaat getekend (zeer ongebruikelijk) op inferieur pakpapier – vermoedelijk omdat elk vel tekenpapier destijds een aanslag vormde op het marginale leefbudget van elke jonge, ambitieuze kunstenaar – en zo goed als zeker stammend uit zijn eerste jaren als kunstenaar, is gelukkig niet verloren gegaan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 75 × 99 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over '2 Naaktoefeningen in potlood'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina