Aanbieding!

Berglandschap in Luxemburg?

 87,50

Artikelnummer: CO 548.001
Onderwerpen: ,

Niekerk – een bijna onbekende kunstschilder – waar zelden werk van op de markt verschijnt. Enkele werken van hem zijn te bewonderen in Deventer musea (welgeteld 3 stuks). Zelfs Internet levert maar weinig informatie op over deze kunstenaar. Zijn manier van vastleggen van landschappen lijkt op die van Otto de Kat. Niet verwonderlijk overigens omdat ze beide als aquarellist in dezelfde aquarellistenvereniging in Den Haag actief waren.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 28.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Niekerk, Carl C. van

Carl C. van Niekerk (naamsvariant: Carl Cornelis van Niekerk) werd op 22 januari 1897 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 13 juni 1984. Hij volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Haags Tekeninstituut 'Bik en Vaandrager'. Door Willem Hendrik Bik, Jan Frank, Pieter Groeneveldt, Frans Helfferich, Jan Frank Niemandsverdriet en Derix de Wild werd Niekerk bijgeschoold. Naast langdurig als kunstenaar in Den Haag te hebben gewerkt, maakte hij stu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Niekerk, Carl C. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Berglandschap in Luxemburg?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina