Aanbieding!
Kunstenaar:Hiroshige, Andõ

Shono in de regen

 285,00

Artikelnummer: p29 473.001

Japan is en was altijd al befaamd om zijn vele teken- en houtsnedekunstenaars. Een bijzondere kunstenaar in de lange rij is Hiroshige. Bijzonder om zijn fabelachtige techniek. Maar ook door zijn in al zijn producten gelegde boodschap. Deze houtdruk symboliseert de altijd hardwerkende Japanner die zich noch door regen noch door wind van zijn a propos laat brengen.

Deze houtsnede is een NAdruk met het oorspronkelijke blok gemaakt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.b., l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Hiroshige, Andõ

Hiroshige (naamvarianten: Andõ Hiroshige, Utagawa Hiroshige) werd in 1797 in Tokio geboren en overleed daar ook op 12 oktober 1858. Hiroshige was zowel graveur als schilder van voornamelijk houtsnedes. Vermeld in Saur, Aklonline

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hiroshige, Andõ.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Shono in de regen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina