Aanbieding!

Besneeuwde ‘dijk’ als doorgang door waterpartij

 349,00

Artikelnummer: p37 117.001
Onderwerpen: ,

Haverkamp zag de winterse schoonheid op een geheel eigen manier maar zeker zo fascinerend als zijn bijna naamgenoot Avercamp. Kijkend naar het besneeuwde landschap doet bijna de winters koude voelen. De stijl van Haverkamp komt sterk met die van Noltee en Breitner overeen (of is het eerder omgekeerd?). Er is hier sprake van een heus meesterwerk van een in de kunstwereld sterk onderschatte schilder.

Signering door Vis Bret (was een alias van Haverkamp).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41 × 30.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, pseudoniem, r.o.

Stijl

Haverkamp, Gerrit

Gerard Christian (Gerrit) Haverkamp (signeerde als G.C. Haverkamp) (echtgenoot van Johanna Machwirth (1874-1945)) werd op 15 januari 1872 in Amsterdam geboren en overleed op 16 december 1872 in Baarn (of Soest?). In zijn als kunstenaar actieve periode (van ca. 1887-1926) werkte hij onder andere in Amsterdam, Nunspeet, Parijs, Scherpenzeel (Gelderland), Soest (Utrecht), Hoorn (Noord-Holland), Zuid-Limburg (streek), Delden (tegenwoordig Hof van Twente), Vorden, Katwijk aan Zee, België (Visé,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haverkamp, Gerrit.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Besneeuwde 'dijk' als doorgang door waterpartij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina