Aanbieding!
Kunstenaar:Meyer, Ton

Winter op het Franse Massif Central

 349,00

Artikelnummer: p38 212.015

Knap geschilderd! De kou slaat je als het ware op de keel als je er alleen al naar kijkt. Geen levensteken te bekennen op de voorstelling ondanks de contouren van een redelijk groot dorp op de achtergrond. Kennelijk is dit doek door Ton Meijer geschilderd vlak nadat er een pak sneeuw is gevallen gezien de ongereptheid.

Uit atelier-nalatenschap verkregen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50.5 × 41.5 cm
Afwerking

passe-partout

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, papier / karton

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Meyer, Ton

Ton Meyer (naamvarianten: Thomas Johannes Cornelis Carel Meijer en Thomas Johannes Cornelis Carel Meyer) werd op 17 maart 1892 in Leiden geboren en overleed op 16 februari 1984 in Driebergen-Rijsenburg. Ton volgde een opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en was vervolgens nog leerling van Bert Henri Bolink, Willem van der Pluijm en George Sturm. Zelf was hij weer de leraar van Johan P. Aerts. Hij werkte zowel in Amsterdam en omgeving als in Frankrijk, Sp...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meyer, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winter op het Franse Massif Central'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina