Aanbieding!
Kunstenaar:Ritsema, Coba

Bloemen

 975,00

Uitverkocht

Artikelnummer: k5 467.002

Coba Ritsema is niet voor niets èn een bekende kunstenares (Amsterdamse Joffer) èn een onmisbare schakel in veler 20ste eeuwse verzamelingen geworden. Dit fraaie, brutale bijna zwartgallige stilleven van goeddeels uitgebloeide bloemen tegen een pikzwarte achtergrond (om nog maar eens een extra accent te geven aan dit tableau morte) doet eerder denken aan een rouw- dan aan een woonkamer. Was Coba Ritsema nu echt zo zwaar op de hand en cynisch? Ze schepte er kennelijk plezier in om morbide accenten in haar werk te leggen. Zie ook CO 467.001, een bijna luguber stilleven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25.5 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Stroming

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Ritsema, Coba

Jacoba Johanna (Coba) Ritsema (zij signeerde als Coba Ritsema; monogram: CR) werd op 26 juni 1876 in Haarlem geboren en overleed op 13 december 1961 in Amsterdam. Ze was een dochter van de kunstenaar C. Ritsema (1834-1916) en de zus van de kunstenaar Jacob Ritsema (1869-1943. Ze volgde opleidingen aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam (ref. Derkinderen). Ze kreeg daarnaast in het bijzonder les van August Allebé, George Hendri...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ritsema, Coba.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina