Aanbieding!
Kunstenaar:Roy, Chris le

Ruiker

 22,50

Artikelnummer: CO 090.008

Naast het ontwerpen van de meer traditionele schoolkaarten ter ondersteuning van ander lesmateriaal was de firma / uitgever P. Noordhof uit Groningen ook actief als uitgever voor het vak ’tekenen’. Er werden door de uitgever mappen met tekenvoorbeelden per schooljaar samengesteld en deze werden ontworpen door kunstenaars als Chris le Roy. Hier een (na)tekenvoorbeeld van een ruiker van de hand van le Roy.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 33 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Uitgever

P. Noordhoff, Groningen

Roy, Chris le

Chris le Roy (naamvarianten: Chris Le Roy, Chris Leroy, Christiaan le Roy) werd op 21 maart 1884 in Deventer geboren en overleed op 13 mei 1969 in Nijmegen. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en volgde daarnaast lessen bij de kunstenaars Bartus Korteling, Willem Adriaan Alexander Liernur, Willem van der Nat en Floris Verster. Zelf gaf hij later les aan onder andere Diderice H. Rijnetta Roepers, Jan Sleeboom, Beatrix Daniëlla van Voorst van Beest en Jaco...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roy, Chris le.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ruiker'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina