Aanbieding!

Bloemen in Keulse zoutpot

 2.257,00

Artikelnummer: p9 156.002

Stillevens van Kamerlingh Onnes zijn te herkennen uit duizenden (zie ook andere voorbeelden op de website van Caput Ovis). Dit stilleven is er andermaal een treffend voorbeeld van. Met lichte toets geschilderd met minimaal gebruik van verf en desondanks alle details perfect uitgewerkt. Elke bloem van dit bouquet heeft een logische plaats in de creatie en elke bloem op zich heeft een geheel eigen karakter gekregen. Het kijken naar deze creatie verveelt nooit.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kamerlingh Onnes, Harm

Harm Hendrick Kamerlingh Onnes (Naamvarianten: Harm Hendrick Kamerlingh Onnes, Harm Hendrik Kamerlingh Onnes, Harm Henrick Kamerlingh Onnes, Harm Onnes, Harm Kamerling Onnes; monogrammen: HKO, HHKO) werd op 15 februari 1893 in Zoeterwoude geboren en stierf op 20 mei 1985 in Leiden. Harm komt uit een bekend Nederlands kunstenaars-geleerden geslacht. Hij is de zoon van Menso Kamerlingh Onnes en de neef van onder andere Onno Kamerlingh Onnes, Floris Verster en Hannie van Till- Tutein Nolthenius....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kamerlingh Onnes, Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemen in Keulse zoutpot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina