Aanbieding!

Compositie van diverse (keuken)voorwerpen

 12,50

Artikelnummer: CO 818.009
Onderwerp:

Deze schets van Willem Kouwer Boomkens geeft andermaal onverbloemd een meer dan treffend beeld van zijn creatieve (teken)talent. Eens te meer wordt hier duidelijk hoe belangrijk het vroegere bijna drilmatige tekenonderwijs was op kunstacademies. Ook het overige tekeningen-materiaal in bezit van Caput Ovis (zie ook CO 818.0..) onderstreept de waarde van degelijk tekenonderwijs. Deze serie tekeningen zijn kunstwerken op zich en overschrijden ruimschoots de kwalificatie van ‘schets’ of ‘oefening’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 26 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Kouwer Boomkens, Willem

Willem Kouwer Boomkens (naamvarianten: Willem Kouwer, Wilhelmus Gerardus Josephus Boomkens; signeerde als W. Kouwer Boomkens) werd op 6 juni 1922 in Amsterdam geboren en overleed op 26 oktober 1991 in Apeldoorn. Hij was getrouwd met Constance Wibaut. Willem volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er onder andere leerling bij Willem van den Berg, Henri Frédéric Boot, J. Everts en Gé Röling. Later werd hij zelf leraar aan 'Van Braam en...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kouwer Boomkens, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie van diverse (keuken)voorwerpen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina