Aanbieding!
Kunstenaar:Adamse, Marinus

Bloemen

 402,00

Artikelnummer: p34 002.003

Een zeer fraai Marinus Adamse-stilleven Dit schilderij lijkt in veel opzichten op een aantal andere stillevens van hem (zie ook elders op deze website bij Marinus Adamse). Dit stilleven is ongetwijfeld één van zijn meest geslaagde!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

naam voluit, r.o.

Overig

Stijl

Adamse, Marinus

Marinus Adamse Dordrecht (geboren op 17 oktober 1891 en gestorven op 15 augustus 1977). De Dordtse schilder Marinus Adamse begon zijn artistieke leven als arbeider in de glasfabriek van Bouvy in Dordrecht. Toen hij over tekentalent bleek te beschikken stelde een toelage hem in staat om te studeren aan de academie in München. Daarna bracht hij enige tijd door in Rotterdam waar hij in 1917 deelnam aan de eerste tentoonstelling van De Branding. Adamse was lid van Pulchri te Den Haag en Tee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Adamse, Marinus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina