Aanbieding!

Boerderij in het groen op een zomerse dag

 293,00

Artikelnummer: p25 424.001

Sterre de Jong geeft met deze olieverf zijn visitekaartje duidelijk af. Een begaafd schilder die zijn vaardigheden niet alleen voor zichzelf hield maar al tijdens zijn leven overdroeg aan zijn dochter Maria Christina Jacoba Sterre de Jong.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, r.o., reverse, slecht- / onleesbaar

Stijl

Sterre de Jong, J.F.

Jacobus Frederik Sterre de Jong werd op 22 juni 1866 in Amsterdam geboren en overleed op 12 januari 1920 in Laren. Sterre de Jong volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten, beide in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij August Allebé, Bart van Hove, Rudolf Stang, Nicolaas van der Waay en Barend Wijnveld. Zelf was hij weer de leraar van Maria Christina Jacoba Sterre de Jong. Sterre de Jong werkte als kunstenaar op vele pla...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sterre de Jong, J.F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij in het groen op een zomerse dag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina