Aanbieding!
Kunstenaar:Vervisch, Jean

Besneeuwde boerderij bij nacht

 383,00

Artikelnummer: p20 504.001

Van Jean Vervisch zijn vooral genrestukken, stillevens en marines bekend. Een enkele keer waagde hij zich aan stads- of landschapsgezichten. Dit is zo’n voorbeeld van een landschap bij nacht. Kennelijk werd hij gegrepen door het speciale lichteffect van de hagelwitte sneeuw op de omgeving bij nacht. Ook in ander werk (denk aan zijn schilderij ‘Maternité sur fonds de Patineurs’ = moederschap met schaatsers op de achtergrond) speelt sneeuw en licht een belangrijke rol. Tussen voornoemd schilderij en dit doek zijn dan ook de nodige gelijkenissen (lichtverdeling van de lucht, structuur van de bomen) te onderkennen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Vervisch, Jean

Jean Vervisch werd in 1896 in Etterbeek geboren en overleed in Brussel 1977. Vervisch volgde een opleiding aan de Académie de Saint-Josse-ten-Noode (bij Henri Ottevaere). Als kunstschilder wordt hij gerekend tot de post-expressionisten. Naast vooral in België te hebben gewerkt - 30 jaar woonde hij in Mariakerke-Ostende in een villa vlakbij zijn vrienden James Ensor, Léon Spilliaert, Jean Brusselmans en Edgard Tytgat. Daarnaast maakte hij reizen naar Noord-Afrika en Italië. Zijn we...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vervisch, Jean.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Besneeuwde boerderij bij nacht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina