Aanbieding!

Boerenachtererf

 87,50

Artikelnummer: CO 598.005

Veel fraaie tekeningen van Roermeester zagen het licht. Hier het erf van een ‘slordige’ boer. Zowel Roermeester als zijn tijdgenoten en mede-Pulchrileden J.H. en Jan Weissenbruch hanteerden regelmatig potlood en pallet om vergelijkbare schetsen te maken voor hun latere werk of wellicht alleen als geheugensteuntje.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25.5 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Roermeester, G.J.

Gerardus Johannes Roermeester werd op 24 februari 1844 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 2 maart 1936. Hij volgde een opleiding aan de Tekenacademie in Den Haag en werd zelf later weer de leraar van Jan Gerard Huyser, Daniël Jordens, Charles Louis Levoir, Johannes Abraham Mondt en Cornelis Vreedenburgh. Hij was ook zeer bevriend met Jacob en Willem Maris. Roermeester was als kunstenaar vooral actief in New York City en Parijs maar met tussenpozen ook wel in Den Haag. Als hu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roermeester, G.J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenachtererf'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina