Aanbieding!

Bomen

 105,00

Artikelnummer: p28 435.004

Jan van Straaten was karig met het publiek maken van zijn kunstwerken. Vele, vele tekeningen, aquarellen en proef-olieverven gingen vooraf aan een definitief werk. Bomen, figuren, bloemen, schuren, alles werd eerst uitvoerig (technisch) geoefend en zelfs in velerlei technieken voordat hij het ‘aandurfde’ ze onderdeel van zijn werk te laten zijn. Dit is dan zo’n product! In de door zijn familie vrijgegeven schets(en)(mappen) van Jan van Straaten (zie ook elders op deze website) worden vele elementen teruggevonden zoals houtopstanden en landschapselementen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, passe-partout

Schilderkunst

pastel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, reverse

Stijl

, ,

Straaten, Jan van

Johannes (Jan) van Straaten werd op 17 december 1880 in Gouda geboren en stierf daar ook  op 22 september 1967. Van Straaten werkte zijn gehele leven in Nederland (Gouda, Rotterdam, Epe), aanvankelijk als (leerling)smid, als vrijwilliger bij de Huzaren en als voorman in de staalindustrie te Rotterdam en sinds 1917 (hij leerde het schildersvak van Johannes Jacobus Bertelman) als kunstschilder. Van Straaten droeg zijn kennis als schilder zelf weer door aan Wim Motz. Als veelkunner (sch...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Straaten, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bomen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina