Aanbieding!

Schaatsvermaak

 152,00

Artikelnummer: p7 277.001

Dit prachtig nageschilderde werk van Schelfhout lijkt in veel opzichten op het originele werk, De onbekende kopieerder (H.d.H.) heeft hier een prestatie van jewelste geleverd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 110 × 80 cm
Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Schelfhout, Andreas

Andreas Schelfhout (naamvariant: Andries Schelfhout) werd op 16 februari 1787 Den Haag geboren als zoon van een Belgische lijstenmaker en vergulder en overleed op 19 april 1870 ook in Den Haag. Aanvankelijk werkte Andreas (tot zijn 24ste) als lijstenmaker bij zijn vader. Toen zijn ouders zijn schilderstalent ontdekten, stuurde ze hem voor een verdere opleiding naar Joannes Breckenheijmer. Andreas was dus een Nederlands landschapschilder, etser, aquarellist, pastellist, tekenaar en litho...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schelfhout, Andreas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schaatsvermaak'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina