Aanbieding!

Bosgezicht

 72,50

Artikelnummer: k3 026.002
Onderwerpen: ,

De Bock was een onverdroten ‘producent’ van typisch Haagse School taferelen. Of het nu olieverven waren (zie ook CO 026.001 op onze website) of etsen zoals hier; steeds weer is de hand van De Bock zeer herkenbaar aanwezig. Alsof hij het patent had op heidevelden met boomgroepen. Het is bijna ‘jammer’ dat De Bock ook een patent lijkt te hebben op somberte want enige blijheid zou zijn werk nog aanzienlijk sprankelender en spannender maken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24.5 × 19.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o.

Stijl

Stroming

Bock, Theophile de

Théophile Emile Achille de Bock werd in Den Haag geboren op 14 januari 1851 en overleed in Haarlem op 22 november 1904. De Bock was ambtenaar bij de Hollandse Spoorwegmaatschappij en beoefende het schildersvak in zijn vrije tijd. Zijn technische kennis verwierf hij als leerling van Jan Hendrik Weissenbruch en Jan Willem van Borselen. Zelf gaf hij zijn kennisstokje weer door aan onder andere Baukema, van Bloem, Dankmeijer, van Driesten, ten Hoet, van Bylant, Koldeweij, Rutgers, Schelfhout e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bock, Theophile de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina