Kunstenaar:onbekend

Bomengroep

 221,00

Artikelnummer: CO 236.022
Onderwerpen: ,

Een bijzondere tekening van een onbekende kunstenaar. Gezien de ‘ouderdom’ van een stikker (van een lijstenmakerij) op de keerzijde moet deze tekening stammen uit het begin van de twintigste eeuw. Zonder enige zekerheid ter zake lijkt deze tekening op de stijl van Mondriaan zoals hij aan het begin van zijn ‘carrière’ werkte. Maar even zo goed zou het een proeftekening kunnen zijn van welke kunstacademieleerling dan ook uit die tijd. Desondanks roept het vraagtekens op als iemand de moeite heeft genomen en veel geld besteedde aan inlijsten van een ‘waardeloos’ werk.

Wellicht wel aan de keerzijde gesigneerd (omlijsting is niet uit elkaar gehaald).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 53 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Tekening

houtskool, krijt

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

,

onbekend

Werk van onbekende kunstenaars. Veel aanschaffingen van kunstwerken door ons in het verleden vonden plaats op, basis van 'mooi', 'interessant', aanvullend op bestaand werk in de collectie' et cetera. Daarom hebben we een 'groep onbekend' toegevoegd aan onze collectie. Uiteraard wordt nadere informatie m.b.t. deze groep van kunstwerken zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar zeker ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bomengroep'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina