Aanbieding!

Bosrand (Veluwe?)

 193,00

Artikelnummer: k4 026.001
Onderwerpen: ,

Een typisch Haagse School tafereel met alle kenmerken van de meesterhand van Théophile de Bock. Ofschoon duidelijk gesigneerd, resteert een klein vraagteken over de echtheid. Deskundigen verschillen hierover namelijk van mening. Maar niemand van hen laat een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’ horen. Desondanks is er sprake van een fraai klassiek landschap – los van de vraag van welke kunstenaarshand afkomstig – in een traditionele 19e-eeuwse omlijsting gevat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25.5 × 19.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Stroming

Bock, Theophile de

Théophile Emile Achille de Bock werd in Den Haag geboren op 14 januari 1851 en overleed in Haarlem op 22 november 1904. De Bock was ambtenaar bij de Hollandse Spoorwegmaatschappij en beoefende het schildersvak in zijn vrije tijd. Zijn technische kennis verwierf hij als leerling van Jan Hendrik Weissenbruch en Jan Willem van Borselen. Zelf gaf hij zijn kennisstokje weer door aan onder andere Baukema, van Bloem, Dankmeijer, van Driesten, ten Hoet, van Bylant, Koldeweij, Rutgers, Schelfhout e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bock, Theophile de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosrand (Veluwe?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina