Aanbieding!
Kunstenaar:Góth, Móricz

Don Quichotte en Sancho Pancha

 639,00

Artikelnummer: p45 104.001

Een meesterlijke tekening van een meer dan begaafde kunstenaar. De arrogante ridder Quichotte en zijn slaafse ondergeschikte Pancha worden door de kunstenaar tomeloos realistisch neergezet. Je voelt en ziet bijna letterlijk beide heren door het bos rijden terwijl Quichotte strak en superieur voor zich uitkijkt en zijn bediende in ongebreidelde eerbied – zittend op zijn waggelende ezel –  naar zijn heer omhoog ziet. Van deze kunstenaar is helaas slechts weinig werk in omloop.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 46 × 38 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Tekening

potlood, viltstift

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

,

Góth, Móricz

Móricz Góth ( naamvarianten: Maurice Goth, Mauros Góth, Moroitz Goth, Maurus Gross-Goth) werd op 2 maart 1873 in Szatmar (Hongarije) geboren en overleed op 7 november 1944 in Amsterdam. Hij was getrouwd met Ada Lowith en is de vader van Sárika Góth. Hij volgde opleidingen aan de  Akademie der Bildenden Künste (München), de Académie Julian (Parijs) en aan de Akademie der Bildenden Künste (Wenen). Daarnaast kreeg hij les van Jean-Pierre Lorand in Parijs. Later was hij zelf weer leraar van zi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Góth, Móricz.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Don Quichotte en Sancho Pancha'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina