Aanbieding!

Bosrand

 120,00

Artikelnummer: p25 650.001
Onderwerpen: ,

Wat al niet voor een bossfeer kan worden bereikt met behulp van eenvoudige houtskoolstiften. De bijna vergeten kunstenaar P.P. Schiedges Jr. die in de schaduw van P.P. Schiedges Sr. bijna uit het zicht is verdwenen. En in onze ogen zeer ten onrechte.

Voorzien van een koperen naamplaat van de kunstenaar (op de omlijsting).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 38.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Tekening

houtskool

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, m.o.

Stijl

Schiedges, Petrus Paulus

Petrus Paulus Schiedges Jr. (signeerde vaak als Schiedges) werd op 21 maart 1860 in Den Haag geboren en overleed op 3 november 1922 in Amersfoort. Hij volgde lessen bij Herman Verkerk. Hij zwierf als kunstenaar door heel Nederland (Den Haag, Kralingen, Vreeland, Watergraafsmeer, Hilversum, 's-Graveland, Nigtevecht, Ede, Soest en Utrecht). Zijn favoriete onderwerpen als kunstenaar waren heide-, bos- en duinlandschappen, diervoorstellingen (in het bijzonder schapen) en stadsgezichten. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schiedges, Petrus Paulus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosrand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina