Kunstenaar:Helders, Benno

Compositie

 805,00

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 404.001

Een ‘raad-maar-eens-wat-ik zie’ werk van de bekende kunstschilder Benno Helders. Volslagen onduidelijk is of de kunstenaar aan het experimenteren was met grijstinten of dat hij een aanloop nam naar een compositie die al concreet in zijn hoofd zat of dat hij de basis aan het leggen was van een traditioneel figuratief schilderij vermengd met wellicht enige mystiek. Daarom intrigeert dit werk de kijker permanent en zal zijn fantasie prikkelen door de onuitgesproken, maar uitstralende vraag: ‘welke boodschap wil de kunstenaar naar de kijker overbrengen’.

Dit werk is afkomstig uit het atelier van Benno.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 90 × 120 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Helders, Benno

Benedictus Jozef Helders (Benno) werd op 16 april 1925 in Bussum geboren. Helders volgde een opleiding aan het Instituut  voor Kunstnijverheidsonderwijs te Amsterdam en bekwaamde zich verder onder zijn leermeester Chris Bender. Voor zover bekend werkte hij als kunstenaar zowel in Nijmegen, Amsterdam als Millingen aan de Rijn. Benno Helders was zowel schilder, etser, lithograaf als tekenaar. Ook zijn van hem enkele keramiekwerken bekend. Hij was lid van de Beroepsvereniging van Bee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Helders, Benno.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina