De maan en de hemel

 1.470,00

Artikelnummer: CO 488.001

Een voor Alexander Calder zeer kenmerkende litho. Deze duivelskunstenaar verraste de wereld steeds weer door zijn onconventionele en vooral adembenemende fantasie, kleurgebruik, vlakverdeling en materiaalkeuzen. Elk werkstuk van zijn hand blijft boeien. Of het nu zijn fabuleuze mobiles zijn of zijn kleurrijke litho’s, elk werk van hem zijn ware blikvangers en het kijken ernaar verveelt nooit. Deze uitgave van zijn werk werd door Jaques Damage verzorgd.

Fraai in een kleuraangepaste lijst gekaderd.

 

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 74 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, r.o.

Stijl

Calder, Alexander

Alexander Calder werd op 22 juli 1898 in Philadelphia geboren en overleed op 11 november 1976 in New York. Hij was een telg uit de bekende Calder-kunstenaarsfamilie (Alexander Calder was een zoon van Stirling Calder en Nanette Lederer en de kleinzoon van Alexander Milne Calder; zelf was hij weer de vader van Sandra Calder Davidson). Aanvankelijk studeerde hij aan The Stevens Institute of Technology (New Jersey / Hoboken) en later nog aan The Art Students League of New York en aan de Académ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Calder, Alexander.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De maan en de hemel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina