Aanbieding!
Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Corsica

 105,50

Artikelnummer: p2 082.017
Onderwerpen: ,

Dat Filarski onconventioneel schilderde en tekende is zeer bekend. Maar hier werkt hij meer traditioneel ondanks het op een enkele plek bespeuren van zijn typische manier van verbeelden. Terwijl een doorsnee Corsicaans bergdorp bijna Romeins aandoet, kon Filarski het toch niet nalaten er een paar kubistische accenten aan toe te voegen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Corsica'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina