De vijf blaaden van de Maas en Merwede

 52,00

Artikelnummer: CO 478.001
Onderwerpen: ,

Twee oorspronkelijke door N. Cruquius getekende kaarten die vervolgens door Melchior Bolstra werden gekopieerd, samengevoegd en verkleind. Daarna heeft A.J. Wendel van deze kaarten een etsversie gemaakt die vervolgens in het Tijdschrift van het Aardrijkskundig Genootschap werden afgedrukt. Deze twee kaarten geven een perfect beeld van de Maas en de Merwede met hun directe omgeving (vooral van de Biesbosch en de ligging van de belangrijkste plaatsen zoals Dordrecht, Gorinchem en Woudrichem) in de 18de eeuw.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, chique ingelijst, passe-partout

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Bolstra, Melchior

Melchior Bolstra werd in april 1703 in Makkum geboren en overleed in 1776 in Leiden. Bolstra was tijdens zijn leven actief als cartograaf, landmeter en tekenaar. Hij verleende diensten aan 'Holland'  vanaf 1 juni 1731 en was aangesteld per 19 april 1732 als landmeter van Rijnland.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bolstra, Melchior.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De vijf blaaden van de Maas en Merwede'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina