Aanbieding!

DNA blauwe bloemen

 32,00

Artikelnummer: CO 012.071

Het duurde tot 2014 totdat Herman van der Avoort zich uiteindelijk massaal op het stilleven wierp. In het verleden wel eens een bescheiden tulpenruiker op het doek achtergelaten en dan bleef het daarbij. De meeste van zijn eerdere werken waren 100% abstract óf stadsgezichten, molens, kerken en portretten op de meest uiteenlopende wijze vastgelegd qua vorm, schildertechniek en kleur. Deze serie stillevens (van CO 012.067 t/m CO 012.076) vormen een logische voortzetting van Hermans’ zoeken naar zijn werkelijkheid. De vraag die dit werk oproept is of hij nog steeds aan de irissen van Van Gogh denkt?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'DNA blauwe bloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina