Aanbieding!

Bloemen in kruikje

 94,00

Artikelnummer: p26 346.006

Vele schilders, dus ook Wetering de Rooij, vonden dat zij minimaal bij leven ook stillevens diende te schilderen, lithograferen of etsen. Wetering de Rooij vormde hierop geen uitzondering. Hij koos voor de meer impressionistische schildersbenadering met veel (donker)bruinachtige kleuren à la Breitner en zijn tijdgenoten. Met redelijk succes overigens. Zijn landschappen en riviergezichten waren daarom zeker meer populair.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35.5 × 30.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Wetering de Rooij, J.E. van de

Johannes Embrosius van de Wetering de Rooij werd op 7 augustus 1877 in Woudrichem geboren en overleed in Den Haag op 26 september 1972. 'De Rooij' schijnt een bijnaam van hem te zijn geweest. Van de Wetering volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werd verder bijgeschoold door Adolf le Comte en Frits Jansen. Zelf werd hij later weer de leraar van Maarten Dirk Johannes van der Meer. Van de Wetering werkte niet alleen in Den Haag maar ook in Delft, Heeze,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wetering de Rooij, J.E. van de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemen in kruikje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina