Aanbieding!
Kunstenaar:Löb, Alfred

Doek en appels

 68,50

Artikelnummer: p19 533.001

Een bijna verstild stilleven! Zoveel rust straalt deze compositie uit. We kijken hier tegen een gildeachtige bekwaamheidstoets van deze kunstenaar aan. Bijna in de bekende Jopie Huismanstijl heeft Löb de opstelling van doek, vruchten en voorwerp etstechnisch vereeuwigd. Zeer knap.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Löb, Alfred

Alfred Löb (voorkeursnaam Alfred Löb; naamvariant Alfred Loeb) werd op 2 mei 1883 in Elberfeld (Wuppertal) (enkele naslagwerken vermelden echter Wenen / 2 mei 1885) geboren en overleed op 12 april 1959 in Den Haag. Löb volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij Henk Meijer. Löb werkte als kunstenaar uitsluitend in Nederland (Almelo, Den Haag en Barneveld) met uitzondering van de oorlogsperiode in Theresienstadt (concentratiekamp). Als g...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Löb, Alfred.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Doek en appels'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina