Aanbieding!

Dom te Utrecht

 69,00

Artikelnummer: p33 029.003

Welke kunstenaar heeft de Utrechtse dom niet één of meerdere keren vastgelegd? De namenrij is eindeloos met die van Brandenburg voorop. Maar Marius Jansen, Hendrik Roodenburg, Jan Korthals, Roger Hebbelinck, Paul Matthes e.v.a.. werden ook door de prachtige Utrechtse dom geïnspireerd om met penseel of burijn aan de slag te gaan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39.5 × 62.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Brandenburg, Cornelis

Cornelis Brandenburg werd op 5 december 1883 in Wormerveer geboren en stierf op 18 november 1954 in Amsterdam. Brandenburg volgde opleidingen op zowel de Teekenschool voor Kunstambachten te Amsterdam als op de Rijksacademie van Beeldende Kunsten, ook te Amsterdam. Verder werd hij als leerling verder op het kunstenaarspad geholpen door  August Allebé, Antoon Derkinderen, Pieter Dupont en Georg Rueter. Brandenburg was zowel een bekwaam aquarellist als etser, (politiek) tekenaar als platee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Brandenburg, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dom te Utrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina