Aanbieding!
Kunstenaar:Meyer, Ton

Avignon aan de Rhône (Pont St. Bénezet)

 217,00

Artikelnummer: p35 212.007

Een fraaie aquarel van de Pont St. Bénezet – gezien vanaf de plek waar zich nu de Camping du Pont d’Avignon bevindt – die vanaf van niets naar nergens loopt. Op de achtergrond de befaamde Kathedraal van Notre Dame des Doms d’Avignon, ooit de hoofdzetel van de ’tegen’paus. Gelukkig voor de supporters van het ‘culturele erfgoed’ dat deze plek nog vrijwel onaangeroerd is t.o.v. een aantal eeuwen geleden. Ton Meijer heeft – ingetogen en toch artistiek – deze plek knap geaquarelleerd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 26.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Meyer, Ton

Ton Meyer (naamvarianten: Thomas Johannes Cornelis Carel Meijer en Thomas Johannes Cornelis Carel Meyer) werd op 17 maart 1892 in Leiden geboren en overleed op 16 februari 1984 in Driebergen-Rijsenburg. Ton volgde een opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en was vervolgens nog leerling van Bert Henri Bolink, Willem van der Pluijm en George Sturm. Zelf was hij weer de leraar van Johan P. Aerts. Hij werkte zowel in Amsterdam en omgeving als in Frankrijk, Sp...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meyer, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Avignon aan de Rhône (Pont St. Bénezet)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina