Aanbieding!

Dreigende bui

 78,50

Artikelnummer: p14 343.009

Jos van den Berg werkte vooral in Dordrecht (woonde er ook en was lid was van het Dordtse Teekengenootschap Pictura; daarnaast was hij trouwens ook lid Van Pulchti Studio in Den Haag). Het belette Jos echter niet om ook veelvuldig rond te zwerven op zoek naar foto- en etsgenieke plekjes (hier nogmaals Ilpendam; zie ook nr. CO 343.006). En die zijn er in Nederland in overvloed. Een paar dijkhuisjes, een afgemeerde fantasiesleepboot en een dreigende wolkenlucht waren al meer dan voldoende om zijn etsnaald in beweging te brengen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27.8 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Berg, Jos(je) van den

Jos van den Berg (naamvarianten: Josje van den Berg, Josua Michiel van den Berg, Josna Michiel Berg signeerde met JOS V.D. BERG of Jos.v.d. Berg) werd geboren in Den Helder op 10 augustus 1905 en overleed in Den Haag op 14 november 1978. Van den Berg volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie Libre in Parijs en volgde lessen bij onder andere Charles Blanc, Johannes Gerardus Heijber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Jos(je) van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dreigende bui'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina